Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Tofusalátás szendvicskrém

Tofusalátás szendvicskrém

30 dkg natúr tofu, apró kockákra vágva
1 nagy csokor újhagyma, vagy 10 cm hosszú póréhagyma, felaprítva
½ csokor petrezselyem

1 teáskanál jódozott tengerisó
½ dl olívaolaj
½ citrom leve
1 csepp méz
1 kis gerezd fokhagyma fele
½ mokkáskanál kurkuma

1 evőkanálnyi aprított vöröshagyma
1 evőkanál sörélesztő pehely
1 csésze főtt köles

Az összeaprított tofut, az újhagymát és a petrezselymet egy nagy tálban keverjük össze, tegyük félre.
Készítsük el először a kölesmajonéz alapját úgy, hogy turmixoljuk krémesre a következő hat összetevőt. Utána rakjuk a gépbe a hagymát, a sörélesztőpelyhet és a kölest. A vízzel óvatosan bánjunk, mindig csak annyit adagoljunk, hogy a gép dolgozni tudjon, de ne hígítsa fel túlzottan a krémet. A turmixolás közben kóstolgassuk a kölesmajonézt, mert az alapízek intenzitása változhat.
A majonéz állagú krémet öntsük rá a tofusalátára, fakanállal forgassuk össze, és így kenjük a szendvicsre.