Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Napraforgókrém vagy „-sajt”

Napraforgókrém vagy „-sajt”

1 és 1/3 csésze hántolt napraforgó
2/3 csésze zabpehely
2 és ¼ csésze víz
¼ csésze citromlé
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
½ pritaminpaprika, vagy 1 kiskanál pirospaprika
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
kis olaj és víz
¼ csésze sörélesztőpehely
ha sűrűbb „sajtot” akarunk: 2-3 teáskanálnyi kukoricakeményítő
ha szeletelhető sajtot szeretnénk: 1 teáskanál agar-agar

A hagymát kis olajon és vízen megpároljuk, a napraforgót a zabpehellyel és vízzel összeturmixoljuk (vagy megőröljük, majd elkeverjük vízzel, ha nincs turmixunk). Mindezt 13 percig főzzük, majd a fokhagymát áttörjük, hozzáadjuk a többi ízesítőt, néhány percig még főzzük.