Tzatziki görög kapros uborkakrém - glutén mentes |
Tzatziki görög kapros uborkakrém
1 nagy uborka tökgyalun lereszelve, csipet sóval besózva 1 csokor kapor felaprítva 1 dl olívaolaj 1 csésze „lucskosra” főtt köles 20 dkg natúr tofu 2 teáskanál fokhagyma granulátum 1-2 teáskanál só esetleg kevés víz, ha a gép igényli
Az uborkát gyaluljuk le, enyhén sózzuk be, keverjük hozzá az aprított kaprot. Tegyük félre kb. 1 óráig, ez idő alatt bő levet fog ereszteni. Turmixoljuk össze a többi hozzávalót. Nyomkodjuk ki az uborka levét, és a kapros uborkát fakanállal keverjük hozzá a krémhez. Előételként, pástétomként és salátaként is kitűnő étel. (A só által kioldott értékes uborkalevet – és vele együtt a kioldódó vitaminokat – nem kell kidobnunk, hanem a turmixolás közben a víz helyett alkalmazhatjuk.)
Gluténmentes
|