Make a Different Way of Your Future 2breed

Tzatziki görög kapros uborkakrém - glutén mentes

Tzatziki görög kapros uborkakrém

1 nagy uborka tökgyalun lereszelve, csipet sóval besózva
1 csokor kapor felaprítva
1 dl olívaolaj
1 csésze „lucskosra” főtt köles
20 dkg natúr tofu
2 teáskanál fokhagyma granulátum
1-2 teáskanál só
esetleg kevés víz, ha a gép igényli

Az uborkát gyaluljuk le, enyhén sózzuk be, keverjük hozzá az aprított kaprot. Tegyük félre kb. 1 óráig, ez idő alatt bő levet fog ereszteni.
Turmixoljuk össze a többi hozzávalót.
Nyomkodjuk ki az uborka levét, és a kapros uborkát fakanállal keverjük hozzá a krémhez. Előételként, pástétomként és salátaként is kitűnő étel.
(A só által kioldott értékes uborkalevet – és vele együtt a kioldódó vitaminokat – nem kell kidobnunk, hanem a turmixolás közben a víz helyett alkalmazhatjuk.)

Gluténmentes