Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Tzatziki görög kapros uborkakrém - glutén mentes

Tzatziki görög kapros uborkakrém

1 nagy uborka tökgyalun lereszelve, csipet sóval besózva
1 csokor kapor felaprítva
1 dl olívaolaj
1 csésze „lucskosra” főtt köles
20 dkg natúr tofu
2 teáskanál fokhagyma granulátum
1-2 teáskanál só
esetleg kevés víz, ha a gép igényli

Az uborkát gyaluljuk le, enyhén sózzuk be, keverjük hozzá az aprított kaprot. Tegyük félre kb. 1 óráig, ez idő alatt bő levet fog ereszteni.
Turmixoljuk össze a többi hozzávalót.
Nyomkodjuk ki az uborka levét, és a kapros uborkát fakanállal keverjük hozzá a krémhez. Előételként, pástétomként és salátaként is kitűnő étel.
(A só által kioldott értékes uborkalevet – és vele együtt a kioldódó vitaminokat – nem kell kidobnunk, hanem a turmixolás közben a víz helyett alkalmazhatjuk.)

Gluténmentes