Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

SÍTÁBOR AZ OLASZ DOLOMITOKBAN


2019. január27-február 3,

Jelentkezési határidő: 2018. okt. 20.

Részletek a Táboroknál

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Kukorica torta - glutém nemtes

Kukorica torta Glutén mentes

½ kg kukoricadara
2 l víz
1 citrom héja
1 teáskanál só
1 csésze datolya
½ csésze víz
felkarikázott gyümölcsök (ananász, alma, meggy, stb.)

½ kg kukoricadarát beleöntünk 2 liter vízbe, amibe beletesszük a sót, és reszelt citromhéjat. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felfőzzük (kb. háromszorosára dagad!). Magas falú forma (jénai tál, tortaforma, stb.) aljára lerakunk szépen felkarikázott gyümölcsöket, és a főtt kukoricadara felét rásimítjuk. 1 csésze datolyát krémesre turmixolunk ½ csésze vízzel, és a kukoricadarára simítjuk, rászórunk durvára vágott diót, és annak tetejére a kukoricadara másik felét öntjük. Kihűtjük, és tálaláskor a formából kiborítjuk a kukoricadarát. Mutatós desszertet kapunk.