Make a Different Way of Your Future 2breed

Kukorica torta - glutém nemtes

Kukorica torta Glutén mentes

½ kg kukoricadara
2 l víz
1 citrom héja
1 teáskanál só
1 csésze datolya
½ csésze víz
felkarikázott gyümölcsök (ananász, alma, meggy, stb.)

½ kg kukoricadarát beleöntünk 2 liter vízbe, amibe beletesszük a sót, és reszelt citromhéjat. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felfőzzük (kb. háromszorosára dagad!). Magas falú forma (jénai tál, tortaforma, stb.) aljára lerakunk szépen felkarikázott gyümölcsöket, és a főtt kukoricadara felét rásimítjuk. 1 csésze datolyát krémesre turmixolunk ½ csésze vízzel, és a kukoricadarára simítjuk, rászórunk durvára vágott diót, és annak tetejére a kukoricadara másik felét öntjük. Kihűtjük, és tálaláskor a formából kiborítjuk a kukoricadarát. Mutatós desszertet kapunk.