Make a Different Way of Your Future 2breed

Tökmagos kukoricaszelet - glutén mentes

Tökmagos kukoricaszelet glutén mentes

5 dkg élesztő    
4 dl víz felforralva
1 evőkanál méz    
1,5 ek só
2 dl meleg víz    
60 dkg főtt burgonya
1 kg kukoricaliszt    
1 dl olívaolaj
20 dkg tökmag vagy napraforgó

Futtassuk fel egy csavaros üvegben az első három összetevőt. Forraljunk fel 4 dl vizet, és öntsük rá az előzetesen megszitált kukoricalisztre, adjuk a masszához a sót, az áttört burgonyát, olajat és a tökmagot. Majd adjuk hozzá a felfutott élesztőt apránként, figyelve, hogy a tészta ne legyen túl lágy. Gyúrjuk ki, majd meleg helyen kelesszük fél óráig, utána gyúrjuk át ismét. Ha megkelt, akkor simítsuk a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és nagy lángon süssük ½-3/4 óráig, majd tűpróba után - ha szükséges - közepes lángon süssük tovább.