Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Zöldséges csicserifasírt

Zöldséges csicserifasírt

30 dkg csicseriborsó, megfőzve
3 babérlevél
1 evőkanál jódozott tengeri só
½ kg párolt zöldség (sárgarépa, brokkoli)
15 dkg köles, megfőzve
2 evőkanál fokhagyma granulátum
2 evőkanál őrölt pirospaprika
zsemlemorzsa
4-5 evőkanál olívaolaj

Áztassuk be egy éjszakára a csicseriborsót, majd főzzük meg a babérlevéllel és a sóval. Pároljuk meg a zöldségeket, főzzük meg a kölest. (Követhetjük a rizskészítés módszerét, de ugyanannyi vízzel öntsük fel, amennyi a kölesünk.)
Csepegtessük le a csicseriborsót, és daráljuk le a párolt zöldséggel együtt. A masszához keverjük hozzá a kölest és a fűszereket, majd olajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt magas falú tepsibe öntve, süssük meg tűpróbáig. Használhatunk erre a célra őzgerinc formát is. 180-200 oC-os sütőben tűpróbáig sütjük.
(A formából való kiborítás-kor érdemes egy kicsit a fasírt széleit késsel meglazítani.)