Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

ÉLETMÓD- ÉS SPORTTÁBOR A ZEMPLÉNBEN (VEGÁN) - BÓZSVA

ÉLETMÓD- ÉS SPORTTÁBOR A ZEMPLÉNBEN (VEGÁN)
BÓZSVA
2018 augusztus 27-31.

Táborvezetők: Tóth Gábor, Juhász Zsolt
és Köbel Wolfgang

Bővebben a "Táborok"-nál

 
BIBLIAI ÉLETMÓDTÁBOR IMREHEGYEN

BIBLIAI ÉLETMÓDTÁBOR IMREHEGYEN
Aug. 20-26
Lásd a "Táborok"-nál!

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Őszibarackos árpafelfújt

Őszibarackos árpafelfújt

2 cs árpapehely
40-50 dkg őszibarack, darabolva (lehet konzerv is)
12 cs mazsola
¼ cs apróra vágott törökmogyoró
1 tk vaníliakoncentrátum, v. 5 cm vaníliarúd megőrölve
1 tk só
½ tk őrölt koriander
1 csipet őrölt kardamom
2cs 100%-os almalé v. őszibaracklé

Az összes hozzávalót összekeverjük, és felfújt formába
(tűzálló tálba) öntjük, majd a barack egy részével díszítjük.
Előmelegített sütőben 180 C-on 45 percig sütjük.
A felfújtat már előző este is előkészíthetjük,
a hűtőben tárolt felfújtat másnap reggel készre süthetjük.