Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Tofurántotta

Tofurántotta

1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
2 db zöldpaprika, felaprítva
1-2 tk kurkuma
1-2 teáskanál jódozott tengeri só
1 ek vegamix
30 dkg natúr v. füstölt tofu, felkockázva

A hagymát és a zöldpaprikát apró kockákra vágva
pároljuk meg vízben (bőven lepje el a víz).
Mielőtt a víz elpárologna, adjuk hozzá a fűszereket.
Amikor teljesen elfőtte a levét a hagyma, ismét öntsük
fel vízzel, és adjuk hozzá a kis kockákra felvágott tofut,
majd egy villa segítségével nyomkodjuk szét a tofut,
miközben a lé újból elpárolog. A kurkuma miatt olyan színe lesz,
mint  a tojásrántottának. A tofut nem kell agyonfőznünk,
inkább arra az állagra törekedjünk, ami hagyományos rezgős
tojásrántottát jellemzi, azaz ne legyen se túl lágy, se túl kemény.
tetejét megszórhatjuk egy kis őrölt paprikával.
Teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasszuk.