Make a Different Way of Your Future 2breed

Káposztás gombóc

Káposztás gombóc

1 kg savanyú káposzta
2 dkg élesztő
2 ek olaj
A gombóchoz:

0,5 kg vegyes liszt
3 dl langyos víz
2 dl hideg víz
Méz

A lisztből, élesztőből, langyos vízből és mézből
kenyértésztát készítünk, egy órát kelesztjük.
Gombócokat formálunk belőle. Egy mély, tűzálló tálba
beletesszük a káposzta felét, rárakjuk a gombócokat,
majd a káposzta másik felével beborítjuk. Felöntjük hideg vízzel.
Fóliával lefedjük, de úgy, hogy bőségesen legyen hely
a gombócok dagadásához.
Ha egy másik edénnyel tudjuk lefedni, az is megfelel.
Előmelegített meleg sütőben kb. 1 órát sütjük,
addig nem szabad levenni a fóliát