Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Mazsolás kalács

Mazsolás kalács

2,5 dkg élesztő
4 dl meleg víz
4 evőkanál méz
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg finomliszt
1 dl olívaolaj
1 teáskanál só
15 dkg beáztatott mazsola
1 nagyobb, alaposan megmosott citrom lereszelt héja

Futtassuk fel az élesztőt a mézzel és a vízzel.
Az olívaolajat, sót, a mazsolát és a citromhéjat keverjük
a lisztekhez.
Ha az élesztő felfutott, adjuk hozzá a többi összetevőhöz.
Gyúrjuk ki a tésztát, majd fél órai kelesztés után ismét dagasszuk ki.
Nyújtsuk valamivel hosszabbra, mint egy tégla formájú kenyérsütő forma,
vágjunk 3 csíkot belőle, és fonjuk össze. Tegyük kiolajozott, kilisztezett
vagy sütőpapírral kibélelt formába, és kelesszük meleg helyen
további 2O percet, majd 15O oC-os sütőben süssük meg 4O-5O perc alatt.
Tűpróbát is alkalmazzunk, ellenőrizve ezzel, hogy a kalács belseje is megsült.
Borítsuk rácsra a kalácsot, hogy kihűlhessen.
Ha esetleg egy kicsit keményebb a külső héja, azonnal borítsunk rá
vastag szövésű konyharuhát, így a lassan távozó gőz felpuhítja a kemény héjat.