Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Hajdina gesztenyés diókrémmel

Hajdina gesztenyés diókrémmel

50 dkg hajdina
1 csipet só
1 kocka (25 dkg) gesztenyemassza (tartósítószer nélküli)
20 dkg dió
méz, ízlés szerint
2 csésze víz

Forrázzuk le a hajdinát 1½ liter forrásban lévő vízzel,
hagyjuk állni 10 percig. Ezután öntsük le a víz maradékát róla,
majd másfélszeres vízmennyiséggel felöntve, főzzük meg
a hajdinát egy csipet sóval 10-15 perc alatt.
Turmixoljuk össze a gesztenyekockát, a diót és
a mézet egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a maradék vizet.
Az így elkészült krémet öntsük rá a főtt hajdinára.