Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Kukoricagombóc karobos öntettel

Kukoricagombóc karobos öntettel

50 dkg kukoricadara
1½ liter víz
1 citrom reszelt héja
kevés só
feldarabolt aszalt gyümölcsök (elhagyható)
méz ízlés szerint (6-10 evőkanál)
15 dkg kókuszreszelék, vagy darált dió
vagy darált mandula vagy darált mák

Karob öntet
½ l víz
4 evőkanál kukoricakeményítő
2 kávéskanál olaj
3 kávéskanál karob
vanília
¼ kávéskanál só

Először elkészítjük a kukoricakását.
A legkönnyebben úgy készíthetünk csomó-mentesen
kukoricadara-kását, hogyha egy mércés edényben lemérjük
a kukoricadara térfogatát, amit 1 egységnek tekintünk.
Ennek alapján tegyünk fel két egység térfogatú vizet
melegíteni a reszelt citromhéjjal és a sóval.
Az egy egységnyi kukoricadarához adjunk hozzá egy egységnyi
hideg vizet és keverjük el.
Amikor felforrt a két egységnyi citromhéjas víz, a hideg vízzel
elkevert kukoricadarát öntsük hozzá, és közepes lángon,
folytonos keverés mellett főzzük olyan keményre,
hogy már nehéz legyen a fakanállal átmozgatni.
Ha használunk aszalt gyümölcsöket, azok is a kásával együtt főnek.
A mézet csak akkor keverjük a kásához, amikor már lehúztuk a tűzről.
Az így elkészített darát hagyjuk a lábosban kihűlni.
Ezt követően vizes kézzel gombócokat formálunk, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Az elkészült gombócokat meghempergethetjük darált dióban, mandulában
vagy akár mákban is.
Kifejezetten jól mutat a tányéron egymás mellett a többféle „bundában” levő gombóc.
Ízlés szerint gyümölcsös vagy karobos öntettel is tálalhatjuk.
Öntet készítése: Egy kis lábosban felforraljuk a vizet.
Külön-külön egy kevés vízben kikeverjük a keményítőt és a karobot is.
A forró vízbe belekeverjük őket, és hozzáadjuk a sót.
Egy-két perc főzés után hozzáadjuk az olajat, és végül vaníliával ízesítjük.