Különleges karfiolsaláta
2 csésze nyers vagy főtt, vékony szeletekre vágott karfiol 1 csésze kockára vágott paradicsom 1 közepes fej apró kockára vágott vöröshagyma esetleg 2 teáskanál kurkuma a karfiol főzőlevébe Kesudió öntet: ½ csésze kesudió 1 csésze víz 2-3 kanál rizsliszt ½ kicsi hagyma 2 kanál citromlé ½ teáskanál só 1 kis gerezd fokhagyma
Valamennyi összetevőt összekeverjük egy nagy salátástálban és besózzuk 1-2 teáskanál sóval. Nyakon öntjük a kesudióból készített öntettel és behűtjük. Kesudió öntet készítése: kesudiót elturmixolunk ½ csésze vízzel, olyan alaposan, hogy krémszerű legyen. Majd hozzákeverünk még ½ csésze vizet. Ezt a masszát felfőzzük, és amikor már felhevítettük, akkor 2-3 kanál rizsliszttel besűrítjük. A tűzről levéve ismét turmixba tesszük, és ½ kicsi hagymát, 2 kanál citromlevet, ½ teáskanál sót és 1 kis gerezd fokhagymát hozzá turmixolunk.
|