Make a Different Way of Your Future 2breed

Laska

Laska

Egy kenyértésztát készítek:
40 dkg tk. tönkölyliszt
20 dkg fehér    "
1,5 teásk. só
1 tk méz
1 élesztő
5 dl víz
darált lenmag
szezámmag (zsemle színűre pirítva)
napraforgómag ízlés szerint

Langyos vízben a mézzel az élesztőt felfuttatom.
A hozzávalókat összegyúrom, kicsit kelesztem, majd újra átgyúrom.
A tésztát négy felé vágom.
Az egyik részt elsodrom, amilyen vékonyra tudom (1-2 mm vastagra),
felvágom a tésztát kb. pár cm-es "kockákra",
majd az egyes darabokat újra vékonyra sodrom, amíg már a
napraforgó magokat is ellapítom.

A vékony kis laskákat sütőpapírral bélelt tepsibe beteszem sülni a 150 fokos sütőbe,
és szép barnára sütöm (gyorsan megsül - gyakorlatilag mire a következő
tepsinyi laskát elsodrom, addigra kész).
Zárt dobozban egy hétig is eláll, (ha közben el nem fogy - nálunk a másnapot se nagyon éli meg).

Egészséges "rágcsa"! :-)