Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Amerikai teljes kiőrlésű búzakalács

Amerikai teljes kiőrlésű búzakalács

1 csomag élesztőpor vagy 25 g friss élesztő
2 dl meleg víz
8 dl teljes kiőrlésű búzaliszt
6 evőkanál olívaolaj
3-4 evőkanál méz
1 kávéskanál só
1 késhegynyi por alakú C-vitamin (aszkorbinsav)
1 nagy marék diákcsemege (mazsola, mogyoró, mandula)
2-3 kanál karobpor (elhagyható)

A porélesztőt keverjük bele a meleg vízbe, majd adjuk hozzá a szárazanyagokhoz, és dagasszunk belőle tésztát. (Ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet.) Dagasztás után meleg helyen hagyjuk pihenni a tésztát 1 órán keresztül, majd tegyük bele egy kis méretű, magas falú tepsibe, és 180 °C-on süssük meg 40-50 perc alatt, tűpróbáig. Az aszkorbinsav hozzáadásával ezt a kalácsot foszlósabbá tehetjük, mint a hagyományos kenyértésztát.