Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Magvas csavart

Magvas csavart

5 dkg élesztő
½ liter meleg víz
1 teáskanál méz
50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
50 dkg finomliszt
1 dl extra szűz olívaolaj
2 csapott evőkanál tengeri só
1-1 marék pirított napraforgó, durvára vágott tökmag, lenmag, szezámmag

Kence a tetejére: ½ dl olívaolaj
½ dl víz
1 teáskanál tengeri só
3 gerezd fokhagyma, pépesítve
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 púpozott evőkanál sörélesztő pehely

Futtassuk fel az elmorzsolt élesztőt a mézzel és a meleg vízzel egy csavaros üvegben. majd adjuk hozzá a többi, előzetesen összekevert alapanyaghoz. Gyúrjuk ki a tésztát, majd 1 órai kelesztés után nyújtsuk ki ½ cm vastagságúra, és derelyeszaggatóval vágjuk fel 15x3 cm-es darabokra. Mindegyik csíkot csavarjuk meg kétszer úgy, hogy alagútszerű „masnit” kapjunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe lerakva, süssük 150-180°C-on addig, amíg a tetejük kezd pirulni, és az aljuk már egy kicsit kopog. Amíg a tészta sül, turmixoljuk össze a kence alapanyagait.