Make a Different Way of Your Future 2breed

Magvas csavart

Magvas csavart

5 dkg élesztő
½ liter meleg víz
1 teáskanál méz
50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
50 dkg finomliszt
1 dl extra szűz olívaolaj
2 csapott evőkanál tengeri só
1-1 marék pirított napraforgó, durvára vágott tökmag, lenmag, szezámmag

Kence a tetejére: ½ dl olívaolaj
½ dl víz
1 teáskanál tengeri só
3 gerezd fokhagyma, pépesítve
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 púpozott evőkanál sörélesztő pehely

Futtassuk fel az elmorzsolt élesztőt a mézzel és a meleg vízzel egy csavaros üvegben. majd adjuk hozzá a többi, előzetesen összekevert alapanyaghoz. Gyúrjuk ki a tésztát, majd 1 órai kelesztés után nyújtsuk ki ½ cm vastagságúra, és derelyeszaggatóval vágjuk fel 15x3 cm-es darabokra. Mindegyik csíkot csavarjuk meg kétszer úgy, hogy alagútszerű „masnit” kapjunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe lerakva, süssük 150-180°C-on addig, amíg a tetejük kezd pirulni, és az aljuk már egy kicsit kopog. Amíg a tészta sül, turmixoljuk össze a kence alapanyagait.