Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Csicseriborsó pástétom

Csicseriborsó pástétom

1 csésze főtt csicseriborsó (szárazon kb. 1/2 csészényi)
1/2 teáskanál jódozott tengeri só
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma, elnyomogatva vagy préselve
1/2 csésze nyers vagy pirított szezámmag
1/4 csésze frissen facsart citromlé
1/2 csésze víz a krémességhez

Áztassuk egy éjszakára meleg vízbe a csicseriborsót, majd az áztatólevet leöntve, új vízben tegyük fel főni. Amikor felforrt, ezt a vizet is távolítsuk el, és öntsük fel forró vízzel. A második főzőlébe tegyünk sót, esetleg ízlés szerint babérlevelet (1-2 levél elegendő). 10-12 órányi áztatás után 60-90 perc főzési időt igényel a csicseriborsó.
Alaposan turmixoljuk el a hozzávalókat a leírtak sorrendjében, de a citrom levét apránként adagolva, kóstolgassuk a pástétomot, mert citrom és citrom között különbség van. A pástétom hűtőben 3-4 napig is eltartható.