Make a Different Way of Your Future 2breed

Hírek röviden

BESZÁMOLÓ

RÖVIDFILM
A 2017. ápr 23-i
GLOW TELJESÍT-
MÉNYTÚRÁ
-ról

 

 
"Az ember

minden jel szerint arra van
teremtve, hogy gondolkozzék.
Ebben rejlik minden méltósága…
egyetlen kötelessége az,
hogy helyesen gondolkozzék.
A rend pedig azt kívánja,
hogy önmagán, Teremtőjén
és a rendeltetésén kezdje
a gondolkodást..."

Blaise Pascal

 
Goethe: "Ki nagyot akar..."

“Ki nagyot akar, szokjék fegyelemre:
korlátok között válik el a mester,
s a szabadság a törvény adománya.”
Johann Wolfgang von Goethe

 
Babsaláta

Babsaláta

50 dkg nagy szemű salátabab
30-50 dkg hagyma
50-100 dkg burgonya
10-20 dkg dió

néhány evőkanál olívaolaj/tökmagolaj

A babot beáztatjuk, majd kevés sós vízben (kuktában) megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A krumplit héjában – sós vízben – megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni.
A hagymát vékonyra felszeljük, a diót apró darabokra vágjuk.
Az előkészített alapanyagokat összerakjuk: egy réteg enyhén sózott krumpli, egy réteg hagyma, egy réteg bab, amelyet dióval megszórunk. Kevés olajjal meglocsoljuk, a bab levéből egy-egy kanállal meghintjük. Így rétegezzük, legfelülre végül dió kerüljön. Fóliával lefedjük, néhány órára hűtőbe tesszük.