Make a Different Way of Your Future 2breed

Babsaláta

Babsaláta

50 dkg nagy szemű salátabab
30-50 dkg hagyma (lilahagyma)
50-100 dkg burgonya
10-20 dkg dió

néhány evőkanál olívaolaj/tökmagolaj

A babot beáztatjuk, majd kevés sós vízben (kuktában) megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A krumplit héjában – sós vízben – megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni.
A hagymát vékonyra felszeljük, a diót aprítjuk.
Az előkészített alapanyagokat összerakjuk: egy réteg enyhén sózott krumpli, egy réteg hagyma, egy réteg bab, amelyet dióval megszórunk. Kevés olajjal meglocsoljuk, a bab levéből egy-egy kanállal meghintjük. Így rétegezzük, legfelülre végül dió kerüljön. Fóliával lefedjük, néhány órára hűtőbe tesszük.