Make a Different Way of Your Future 2breed

Diófasírt (burgonyás)

Diófasírt (burgonyás)

20 dkg darált dió vagy napraforgómag
4 teáskanál őrölt pirospaprika
2 teáskanál egész/őrölt kömény
2 teáskanál vegamix
1/2 teáskanál jódozott tengeri só
2 teáskanál olívaolaj
1 közepes egész fejnyi zúzott fokhagyma
1 nagy bögre (3,5 dl) zsemlemorzsa
3 közepes szem nyersen lereszelt burgonya
víz szükség szerint, apránként adagolva

Keverjük össze egy nagy tálban a felsorolt alapanyagokat, és hagyjuk egy órát állni. Ha szükséges, keverjünk még hozzá zsemlemorzsát (ha túl híg), vagy vizet (ha túl sűrű).
Kis fasírtokat formázunk belőle, és olajjal kikent tepsiben, a sütőben közepes lángon pirosra sütjük.